Wil van Pinxteren

Wil van Pinxteren
Wil van Pinxteren

nummer 8 op kandidatenlijst Lokaal in de Kamer, Wil van Pinxteren

‘Den Haag staat veel te ver af van wat er lokaal en regionaal nodig is’

“Het is nu of nooit, de afkeer van de bestaande politiek is nog nooit zo groot geweest als nu en ik heb de ambitie en het lef hier een steentje aan de ommekeer hiervan bij te dragen”, verklaart Van Pinxteren zijn keuze om zich kandidaat te stellen op de verkiezingslijst van Lokaal in de Kamer.
“De decentralisaties van de WMO, Participatiewet en Jeugdzorg en ook een hoeveelheid andere nieuwe wetgeving hebben aangetoond dat de verbinding tussen wat er in de Tweede Kamer gebeurt en de uitvoering van de regels veel beter kan. De huidige Tweede Kamer leden en de ambtelijke ondersteuning hebben maar beperkt zicht op wat er lokaal en regionaal nodig is om te komen tot een passende uitvoering van de wetgeving die deze inwoners zou moeten helpen. Den Haag staat veel te ver af van wat er lokaal nodig is en reageert veel te veel op de waan van de dag. In plaats van doen wat goed is voor het land, de regio en de lokale bevolking. Ik wil graag waarde toevoegen aan mensen. Dat kan door goed onderwijs, maar ook door hen passend werk aan te bieden. Niemand hoeft aan de kant te staan. We mogen niemand uitsluiten in onze samenleving. Iedereen dient mee te doen, hoe beperkt dan ook.”

Gemeenteraadslid Wil van Pinxteren van Lokaal en Liberaal Haaren heeft zich kandidaat gesteld voor de komende Tweede Kamer verkiezingen. De 61-jarige ervaren politicus is nummer 8 op de lijst van Lokaal in de Kamer.

Wil van Pinxteren is al sinds 1978 actief in de lokale en provinciale politiek. Hij was tot twee jaar terug lid van de VVD, maar besloot in november 2015 om zelfstandig verder te gaan als Lokaal en Liberaal Haaren (LLH). Lokaal in de Kamer is een initiatief/beweging van een groot aantal provinciale en lokale politieke partijen in Nederland. Zij hebben zich ten doel gesteld om het geluid van lokale partijen door te laten klinken in de Tweede Kamer. Want het is hard nodig om de lokale en regionale belangen nadrukkelijker onder de aandacht te brengen in Den Haag. Er zijn talloze onderwerpen die volgens Lokaal in de Kamer tot nu toe onvoldoende aandacht krijgen in en van de landelijke politiek. Als hij even nadenkt over de (on)uitvoerbaarheid van de vele nieuwe wetgeving is dit overduidelijk.

De Haarenaar gelooft erin en acht de tijd rijp dat de lokale invloed een plaats kan krijgen op het politieke toneel van de Tweede Kamer.

Van Pinxteren somt tevens moeiteloos een aantal punten op die Lokaal in de Kamer in zijn eigen regio kan gaan aanpakken. “Wij willen bijvoorbeeld geen onveilige proefboring naar schaliegas en streven naar verbetering van de regionale en lokale infrastructuur zoals de het hoog frequent spoor en de N65. Verder willen we inzetten op het verbeteren van de verzorging en verpleging van onze ouderen die dit hard nodig hebben. Daarnaast streven wij naar primair onderwijs zo dicht mogelijk bij de woonplaats willen we proberen om de leefbaarheid in de regio en de kleine kernen versterken.”