Jeff Leever

Jeff Leever
Jeff Leever

nummer 4 op kandidatenlijst Lokaal in de Kamer, Jeff Leever

“Veel mensen zijn klaar met de landelijke politieke elite”

Jeff Leever denkt dat Lokaal in de Kamer voor een verrassing kan zorgen bij de komende Tweede Kamer verkiezingen. “Veel mensen in deze regio zijn het zat om te worden gedicteerd door de landelijke politieke elite. Voor die mensen begint boven de lijn Alkmaar-Hoorn het karrenspoor. Met Lokaal in de Kamer willen we juist opkomen voor onderwerpen die spelen op lokaal niveau en in deze regio. Dat is onze kracht.”

“Als Lokaal in de Kamer dienen wij het algemeen belang, maar hebben we ook een groot hart voor senioren. Deze grote groep mensen is de afgelopen jaren behoorlijk op achterstand gezet. Daarnaast zetten we ons in voor betere zorg en willen wij bijvoorbeeld ook gratis openbaar vervoer voor minima.” 

Maar Lokaal in de Kamer richt zich ook op jongeren en de beroepsbevolking. “Het zou goed zijn voor de werkgelegenheid en economie als deze regio weer een hogeschool krijgt. Bovendien blijven jongeren dan ook makkelijker in deze regio wonen”, stelt Leever. “Vroeger had je in Den Helder de hogere zeevaartschool, de pedagogische academie en een hbo-opleiding voor gas- en oliewinning. Daar mag best wat voor terugkomen. We zitten in een agrarische omgeving. Daarom zou het goed zijn als we hier een groene hbo-opleiding kregen. Nu moeten jongeren daarvoor naar Wageningen, Flevoland, Den Bosch of Leeuwarden.”

Jeff Leever (66) is momenteel bezig aan zijn tweede termijn als statenlid namens de Ouderenpartij Noord-Holland. Daarnaast is hij ook betrokken bij Lokaal in de Kamer. Dit is een beweging van een groot aantal provinciale en lokale politieke partijen in Nederland. Zij hebben zich ten doel gesteld om het geluid van lokale partijen door te laten klinken in de Tweede Kamer. Want het is hard nodig om de lokale en regionale belangen nadrukkelijker onder de aandacht te brengen in Den Haag. Er zijn talloze onderwerpen die volgens Lokaal in de Kamer tot nu toe onvoldoende aandacht krijgen in en van de landelijke politiek.