Frank Smit

Frank Smit
Frank Smit

nummer 13 op kandidatenlijst Lokaal in de Kamer, Frank Smit

“Er moet meer aandacht komen voor plaatselijke thema’s in de landelijke politiek”

“Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen stemde 33 procent van de kiezers op een lokale partij. Als lokalen die krachten bundelen, ontstaat er een enorm sterk netwerk”. Aan het woord is raadslid Frank Smit (59) uit Bergeijk. “Je hoeft niet hetzelfde te vinden als je buren, maar je moet wel weten wie het zijn en hoe zij hun problemen oplossen. Daar hoop ik als kandidaat voor Lokaal in de Kamer een bescheiden bijdrage aan te kunnen leveren.”

Frank Smit is al sinds 1976 geïnteresseerd in politiek en vanaf 1990 actief in het lokaal bestuur. Hij is sinds 2006 raadslid in Bergeijk. Als kandidaat voor de Tweede Kamer voor Lokaal in de Kamer wil hij zich graag inzetten voor lokale onderwerpen, die in verschillende regio’s spelen.

“Als er iets gebeurt in de regio is het Rijk vaak eerst lange tijd onzichtbaar en later te zuinig met compenseren, waardoor de oplossing heel duur wordt. We zagen dat ook bij de hagelramp in Brabant en Limburg vorig jaar juni. Maar ook bij de Q-koorts. In andere delen van Nederland is dat niet anders. Denk bijvoorbeeld aan de gasbevingen in Groningen, de instabiele bodem in de voormalige mijnbouwgebieden in Limburg en de opslag van kernafval in Petten en Borssele.”

Verder wil Frank Smit dat er vanuit het rijk meer oog komt voor lokale ontwikkelingen: “Er zijn voorbeeldige lokale oplossingen gevonden voor problemen rond zorg en welzijn, daar moet de landelijke overheid veel meer oog voor krijgen. Dan kunnen de middelen weer worden ingezet op plaatsen waar het minder soepel loopt. Daar moet veel meer oog voor komen.”