Farid El-Khassim

Farid El-Khassim
Farid El-Khassim

nummer 12 op kandidatenlijst Lokaal in de Kamer, Farid El-Khassim

“Netwerken mag nooit leiden tot vriendjespolitiek”

De 51-jarige Farid El-Khassim uit Bergen op Zoom doet met Lokaal in de Kamer mee aan de Tweede Kamer verkiezingen. Het gemeenteraadslid van BSD staat op de kieslijst op de twaalfde plek.

“Ik denk dat ik als lokaal politicus een goed evenwicht kan brengen in het politieke landschap dat Lokaal in de Kamer vertegenwoordigt”, legt hij uit. “Ik zet mij met hart en ziel in voor de bestrijding van armoede, rechtsongelijkheid en de wijze waarop de zorg wordt ingericht. Ik merk dat de politieke elite en het topsegment elkaar op elke manier steunen en elkaar ook de mooie functies toespelen, de gewone man uit de straat betaalt het gelach.  De hele zorg is er op gericht zoveel mogelijk productie te leveren met zo min mogelijk aan uitgaven op de werkvloer. Wat mij betreft moet juist de middenlaag en de toplaag in de zorg drastisch verminderd worden naar een zo’n plat mogelijk model waardoor er weer voldoende financiën zijn voor ‘handen aan het bed’. Het netwerken mag in mijn ogen nooit leiden tot vriendjespolitiek en iedere zorgaanbieder moet gelijke kansen krijgen om in te schrijven voor een zorgcontract. Alleen op deze wijze kan marktwerking (als we dit al zouden willen) in de zorg werken.”