Annette Valent

Annette Valent
Annette Valent

nummer 23 op kandidatenlijst Lokaal in de Kamer, Annette Valent

‘Lokale belangen worden onvoldoende meegewogen in Den Haag’

De fractievoorzitter van Senioren Heerhugowaard heeft er niet voor niks voor gekozen om op de kieslijst van Lokaal in de Kamer te gaan staan. ‘De lokale belangen worden onvoldoende meegewogen in Den Haag. Zeker buiten de randstad word je niet gezien’, stelt Valent. ‘Of het nu gaat om de gaswinning in Groningen, de Hedwigepolder in Zeeland, windmolens of de jeugdzorg. Dat maakt voor Den Haag niet veel uit.

Heerhugowaard heeft een tekort van 5 miljoen op de jeugdzorg omdat we een gesloten jeugdzorginstelling hebben. Er is in Den Haag bepaald dat als kinderen aan het ouderlijk toezicht worden onttrokken en vervolgens in een instelling geplaatst worden, dat dan de kosten zijn voor de gemeente waar de instelling is. In het verleden werden de kosten gedragen door de gemeente waar de kinderen vandaan kwamen, waardoor de kosten verspreid werden. In Den Haag is er wel erg makkelijk aan voorbijgegaan dat dit gemeenten op hoge kosten jaagt. Er staat geen compensatie vanuit het Rijk tegenover. Er zijn nog 12 andere gemeenten met hetzelfde probleem. Dit is maar één voorbeeld. Zo zijn er talloze meer op te noemen. Met Lokaal in de Kamer willen we ons inzetten om deze zaken aan te pakken en te verbeteren.’

Annette Valent (49) is al elf jaar gemeenteraadslid in Heerhugowaard. Daarvoor was ze zes jaar commissielid. Bij de komende Tweede Kamer verkiezingen staat ze op plek 23 van de kieslijst van Lokaal in de Kamer.