Kieskringen Lokaal in de Kamer

Kieskringen met Lokaal in de Kamer

Afgelopen vrijdag was een kleine teleurstelling voor Lokaal in de Kamer. Door een telfout bij de Kiesraad, werd kieskring Zwolle (provincie Overijssel) niet goedgekeurd. Eerlijk is eerlijk, de medewerker van de Kiesraad belde zelf om de fout toe te geven en excuses aan te bieden. 15 ander kieskringen werden wel akkoord bevonden. Er volgde een week waarin Lokaal in de Kamer bezwaar aantekende tegen het proces verbaal. Na één week was de zitting van de Raad van State. Die zitting was nog sneller afgelopen dan begonnen 😉 Binnen enkele minuten sprak de rechter zijn oordeel uit, omdat de Kiesraad zelf de fout ook in de officiële rechtbankdocumenten toegaf. Kieskring Zwolle werd alsnog toegevoegd. Dit betekent, dat Lokaal in de Kamer op 15 maart 2017 bij de Tweede Kamerverkiezingen op het stembiljet staat in:

 • Friesland (kieskring Leeuwarden)
 • Groningen (kieskring Groningen)
 • Drenthe (kieskring Assen)
 • Overijssel (kieskring Zwolle)
 • Flevoland (kieskring Lelystad)
 • Gelderland (kieskringen Arnhem & Nijmegen)
 • Noord-Holland (kieskringen Amsterdam, Haarlem & Den Helder)
 • Zuid Holland (kieskringen Dordrecht, Rotterdam & Den Haag (let op, kring Leiden niet))
 • Zeeland (kieskring Middelburg)
 • Brabant (kieskringen Tilburg & Den Bosch)

Lokaal in de Kamer staat niet op het stembiljet in

 • kieskring Leiden (deel Zuid-Holland)
 • provincie Utrecht
 • provincie Limburg
 • Bonaire, St. Eustatius & Saba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *